Повернутися до звичайного режиму

З візитом до Польщі

З візитом до Польщі

Вже шостий рік поспіль продовжується українсько – польська співпраця обміну молоддю. В липні цього року 18 школярів та педагогів Косівщини стали учасниками проекту «Kalokagatia. Центр вільного часу». Участь у проекті дозволила зрозуміти переваги здорового способу життя через організацію змістового дозвілля. Впродовж 12 днів учасники делегації змогли детальніше ознайомитись з альтернативними формами профілактики наркоманії та алкоголізму, популярними серед молоді Польщі. Тренінгові заняття були змістовними, а відпочинок в Аква-парку, Парку Лінов, сплав на каяках цікавими та видовищними.

Візит до Польщі

Школярі побували у Варшаві та Венгрові, пізнали історичні пам’ятки замка Лів та Базиліки Святої Барбари, відвідали музей кераміки земляка Романа Кузеляка, повеселилися в боулінг-клубі.

Знаменною подією, для нас, українців, стала участь у фестивалі зближення культур «Дні Лохова». На поважній сцені начальник відділу освіти Володимир Козьменчук привітав бурмістра Лохова від імені голови Косівської районної державної адміністрації Зеновія Томащука та голови Косівської районної ради Михайла Шатрука.

Візит до Польщі

Виступи ансамблю «Сонячна струна» та оркестру народних інструментів «Перлина Карпат» на численних концертах в різних містах викликала схвальні відгуки серед польської публіки.

Візит до Польщі

Незабутньою та знаковою була зустріч з Робертом Ліпкою. Саме завдяки йому польські та українські школярі розучили спільну пісню, яку виконали на концерті.

Візит до Польщі

Були ще спільні посиденьки біля вогнища в Кошелянці, змагання з волейболу та футболу, розпис на тканині та багато інших цікавих речей. Діти Косівщини вдячні керівникам проекту, бурмістру м.Лохова, директору ліцею Анджею Сухенику за можливість познайомитись з культурою та системою освіти Польщі.

Візит до Польщі

Кiлькiсть переглядiв: 471